TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00027 - Mini bölcsődei csoport kialakítása Dusnokon
Dusnok Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra. A 30 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a már meglévő bölcsődei csoport mellett fogják létrehozni az új bölcsődei férőhelyeket.
A projekt célja: a minőségi alapfokú nevelés megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása, a tervezett fejlesztéssel
A bölcsőde kapacitáskihasználtsága az elmúlt években elérte a 100%-ot. A tervezett beruházás során egy 1986-ban épült bölcsőde-óvoda épület átalakítására, korszerűsítésére kerül sor. Az intézmény jelenlegi állapotában elérte befogadóképességének határait, a szülők részéről viszont nagy igény van több gyermek elhelyezésére, ezért a meglévő kiszolgáló terek átalakításával 1egy új csoportszoba kerül kialakításra 5-7 fő részére, a hozzájuk tartozó átadó-és vizesblokk helyiségekkel. A csoportszoba olyan módon kerül kialakításra, hogy bútorokkal elválasztható lesz térben az óvodai egységtől. Melegítőkonyha és akadálymentes WC kialakítása is a projekt része.
A projekt eredménye: A tervezett beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez,ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével.
A projekt záró sajtóközleménye az alábbi linken érhető el:
TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00027 - Mini bölcsődei csoport kialakítása Dusnokon